Fri fragt på ordre over 499kr.
Fragt fra 39 kr.
1-2 dages levering - bestil inden kl 13.00
30 dages fuld returret

Bæredygtigt

Hvad betyder bæredygtigt?

Bæredygtigt modetøj, er tøj der er produceret på måder der tager mest hensyn til både mennesker, dyr og hele vores planet.

Dette inkluderer etisk korrekte arbejdsvilkår, miljøaftryk og dyrevelfærd.

Flere og flere af vores leverandører øger udvalget af bæredygtige produkter og vi forventer at den tendens vil stige for hver kollektion.

Vi vil bestræbe os på at øge udvalget af bæredygtige produkter sæson for sæson, så vi gør det nemmere for dig at tage det bæredygtige valg.

Alle varer i kategorien Bæredygtigt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor kan jeg finde bæredygtigt børnetøj?

Vi har oprettet denne side hvor vi vil samle alle de produkter, som går ind under kategorien ”Bæredygtigt”.

Vi vil fra foråret 2020 mærke alle de produkter der vil være bæredygtigt med et 🌱 og der udover vil vi også informere om alt under beskrivelsen til hvert produkt.

 

Bæredygtige labels.

 

GOTS - Global Organic Textile Standard

GOTS er en af verdens ledende certificeringer for tekstiler, som er fremstillet af økologiske fibre. For at blive certificeret med GOTS skal alle fibre være dyrket og forarbejdet ud fra til strenge miljømæssige og toksikologiske kriterier. Det er obligatorisk for enhver våd forarbejdning, at der er et fungerende anlæg til behandling af spildevand. GOTS-certificerede produkter er fremstillet af mindst 70% økologiske fibre. Alle samarbejdspartnere i produktionsprocessen må desuden være certificeret.

 

OCS - Organic Content Standard OCS - Organic Content Standard

The Organic Content Standard garanterer, at et givent produkt er fremstillet af mindst 95% økologiske materialer. Hvert led i produktionsprocessen skal være uafhængigt certificeret. Certificeringen inkluderer ikke brug af kemikalier eller sociale og miljømæssige aspekter i produktionen.

 

Organic Blended Content Standard Organic Blended Content Standard

The Organic Content Standard garanterer, at et givent produkt er fremstillet af mindst 50% økologiske materialer. Hvert led i produktionsprocessen skal være uafhængigt certificeret. Certificeringen inkluderer ikke brug af kemikalier eller sociale og miljømæssige aspekter i produktionen.

 

Økologisk bomuldØkologisk bomuld

Produkter med dette label består af minimum 50% økologisk bomuld, som er produceret uden brug af syntetiske pesticider, gødning eller genmodificerede frø. Det meste økologiske bomuld er dyrket med regnvand, hvilket betyder store besparelser på vand. Desuden skal bønderne dyrke mere end én afgrøde, således at de er sikret både mad og indkomst, ligesom at jorden regenereres.

 

Miljøvenligt materialeMiljøvenligt materiale

Produkter med dette label består af minimum 50% mere miljøvenlige materialer, som bidrager til reduceret vand- og energiforbrug og beskytter skove. Miljøvenligt materiale tæller blandt andet hamp, jute, lyocell, mere bæredygtig viskose og FSC-certificeret træ og papir.

 

GenbrugsmaterialeGenbrugsmateriale

Produkter med dette label indeholder mindst 20% genbrugmateriale - eksempelvis fra gamle tekstiler, plastikflasker eller endda fiskenet. Det betyder mindre vand- og energiforbrug end ved at bruge nye materialer og dermed et mindre miljøaftryk.

 

Miljøvenlig produktionMiljøvenlig produktion

Produkter med dette label er produceret mere bæredygtigt ved at mindske brugen af vand, energi og kemikalier samt ved at mindske spild. Gældende standarder og certificeringer under dette label tæller bl.a. bluesign®, STeP by OEKO-TEX® og MADE IN GREEN by OEKO-TEX®.

 

FSC® Trademark Use Guide Forest Stewardship Council (FSC)

Produkter kan være mærket med dette mærke, som er en international non-profit medlemsorganisation, der blev stiftet i 1993.

Organisationens hovedopgave er at fremme bæredygtig skovdrift og økonomisk levedygtighed i alverdens skove samt sikre skovarbejdernes sociale rettigheder.

FSC-mærket er en garanti for træ og papir, du kan købe med god samvittighed. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

FSC er desuden den eneste globale mærkningsordning, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWFGreenpeace og Verdens Skove (tidligere Nepenthes) .

FSC-mærkede produkter kan findes i alle sammenhænge, blandt andet: emballage, møbler, papir, aviser og andre tryksager og byggematerialer.

Fri fragt på ordre over 499kr.
Fragt fra 39 kr.
1-2 dages levering - bestil inden kl 13.00
30 dages fuld returret

Glemt password?