Fri fragt på ordre over 499kr.
Fragt fra 39 kr.
1-2 dages levering - bestil inden kl 13.00
30 dages fuld returret

by Lindgren

by-lindgren-brand-side

Hvorfor vælge by Lindgren?

By Lindgren er ikke bare et mærke som så mange andre. Nej det er nemlig dansk og det ses i det klassiske og nordiske udtryk i produkterne. Og hvorfor kan man ikke både være praktisk og smart på samme tid?

Deres sans for alle detaljer er bare så inspirerende. Det er ikke tit man finder en regn- eller termojakke der passer sammen med et par smarte jeans eller en nederdel.

Men det kan man sagtens med alle jakkerne fra by Lindgren. Lige meget om det er til dreng eller pige.

Så hvorfor vælge produkter fra by Lindgren, ja hvorfor ikke?

Filosofi’en bag

by Lindgren er et nyt dansk kvalitetsbrand grundlagt af Anne & Katrine Lindgren.

Med en forkærlighed for det tidsløse og stilrene og med rødder i den nordiske designtradition, 

har søstrene skabt en overtøjskollektion til børn i alderen 1-12 år, der er både praktisk og pæn på én og samme tid, og uden at gå på kompromis med kvaliteten, komforten og funktionaliteten.

Designet er differentieret mellem pige og dreng, og målrettet de enkelte aldre.

Farverne er nordiske og gennemgående for at sikre et afstemt og roligt udtryk, og snittet er klassisk og enkelt med masser af fine og funktionelle detaljer.

Cool og klassisk, stilrent og piget.

"It's all about being unique".

Hvorfor vælge kvalitet?

I de fleste tilfælde er det bare bedst at vælge kvalitet frem for kvantitet. Og det er det især når vi snakker om tøj og genstande til børn.

Børn elsker at være ude hele året rundt, og her i Danmark er det tit i regn og blæst.

Og spørger man pædagogerne i institutionerne, så kan de meget tydeligt se på børnene hvem der har kvalitets tøj på og hvem der ikke har.

”De børn der vil ind først er bare dem der har et sæt regntøj på som er købt for billigt og måske bare vandafvisende”.

”Det er så synd for børnene at de skal skifte tøj 2-3 gange hver dag pga. de bliver våde indenunder deres regntøj eller termotøj”.

Regntøj skal mere end se smart ud

Regntøj er jo designet til at holde dig tør, og er derfor vind- og vandtæt.

Materialet er lavet i PU (Polyurethan) med mikroskopiske små huller, som er tilpas små at huden kan ånde igennem, men regndråber ikke kan trænge igennem.

Det skal være nemt at komme i, så børnene selv kan tage det på og så skal der være plads til at bevæge sig når der skal leges.

Hætten skal være aftagelig, så barnet ikke kan hænge fast i fx et klatrestativ eller et træ. Om der skal være seler i bukserne, det er et temperament smag. De gør det bare nemmere for børnene at holde bukserne oppe, så der ikke kommer vand ind når de bukker sig ned.

Tip til valg af størrelse:

Køb altid regntøj så det er lidt stort, da der skal være plads til lidt ekstra varmt tøj indenunder på en kold dag. Der er jo ikke varme i regntøj.

Så kan de også passe det i længere tid, så det ikke stumper når de strækker eller bøjer sig.

Termotøj er perfekt til Danmark

Vejret kan være meget omskifteligt her i Danmark, så derfor har vi behov for at gøre det nemt for os selv. Termotøj er designet netop derfor.

De kolde dage i foråret og efteråret er det tit for varmt og klodset med en stor vinterjakke.

Termotøj er vejer ikke særligt meget og er nemt for de små selv at tage på. De dage hvor det ikke regner er bare meget bedre at være ude i når de kan bevæge sig frit omkring.

Jakken i et sæt termotøj er længere bagpå, så den ikke hopper op og lukker vind ind når man bøjer sig ned. Og ærmerne er udstyret med neopren vindfang med hul til tommelfingeren.

En rigtig dejlig detalje ved termojakkerne fra by Lindgren er den høje krave, så kan knappes til og holde vinden væk og varme halsen.

Vandsøjletryk – Hvad er det?

Det er den betegnelse der bruges for at beskrive hvor mange millimeter vand tøjet kan holde ude inden det trænger igennem.

Så jo højere tal, desto bedre er det.

Et vandsøjletryk på 1.500mm anses for at være vandtæt, men for at gøre det endnu bedre, så har regnjakker fra by Lindgren et vandsøjletryk på hele 8.000mm, så det er kvalitet.

Åndbarhed for nybegyndere

Kroppen regulerer varmen ved fordampning af kroppens væske og det kommer ud som sved.

Hvis dampen ikke kommer ud igennem jakken dannes kondens mellem jakke og krop. Hvis det sker, bliver barnet våd og efter kort tid begynder det at fryse.

Men kan en jakke virkelig være åndbar? Svaret er ja.

Den nemmeste måde at beskrive det på er at forestille sig en kvadratmeter af stoffet bliver vandet i 24 timer. Den mængde vand der så slipper igennem, fx 3000g (3 liter), vil være tallet for produktets åndbarhed.

Da børn er mindre end voksne siger man at et åndbarheds tal på 3000g/m2/24h er langt mere end rigeligt.

Børnetøj skal have en god Slidstyrke

For at undgå ressourcespild er tøj generelt blevet bedre og mere holdbart. For at sikre god holdbarhed bliver alle produkter testet på et hav af punkter.

Et af de tests er en slidstyrketest i specialfremstillet maskiner.

Det foregår ved at tage to stykker af stoffet og gnide dem hårdt imod hinanden. Antallet af de gange de to stykker gnider imod hinanden kaldes rubs.

Processen gentages indtil 2 tråde af stoffer er slidt over og der derved kommer et hul i materialet.

Det vil sige at hvis et produkt har en Slidstyrke på 30.000 rubs, så kan barnet bare lege løs i rigtig lang tid inden det kan ses på kvaliteten.

Tapede sømme – også kaldet vandtætte syninger

Er et stykke overtøj der er lavet i et vandtæt materiale ikke vandtæt hvis syningerne ikke et tapet? Svaret er nej.

Forestil dig at man skal sy to stykker stof sammen, som er vandtætte. Når tråden slåes igennem stoffet med nålen, efterlades et lille hul hvor nålen har været. Jo længere syning, desto flere huller kommer der selvfølgelig.

Du har sikkert selv en gang været ude i regning i en gammel jakke og da du kom ind var du våd på begge skuldre. Det er typisk der man ser det først da det er det sted der kommer mest vand på.

Syningerne har ikke været tapet, så vandet er trængt igennem de små huller.

Men regntøj fra by Lindgren er alle tapet i syningerne, så dit barn ikke bliver våd, så der sagtens kan leges i timevis uden der sker noget.

PU – Hvad er det nu det er?

Forkortelsen for Polyurethan. Det er en slags mere miljø venlig plast som har nogle gode egenskaber.

Fremstillet på en rigtig måde, så er en regnjakke i PU åndbar, elastisk og silke blød. Og det er simpelthen bare det bedste ved en god sæt regntøj.

I gamle dage blev regntøj og støvler fremstillet i PVC og med en høj mængde ftalater, som er skadeligt for både dig og naturen.

Så du kan roligt købe regntøj som er fremstillet i PU eller PUR. Så er du sikker på at naturen og din familie ikke tager skade.

Glemt password?