Fri fragt på ordre over 499kr.
Fragt fra 39 kr.
1-2 dages levering - bestil inden kl 13.00
30 dages fuld returret

Dantoy BIO

Dantoy ønsker at bringe glæde til børn og familier ved at formidle ”dantoy-legen” som er længerevarende, lærerige og fantasifulde legeoplevelser.

Der er ikke mange der ikke kender navnet Dantoy. Før eller siden har de fleste stødt på Dantoy’s lækre produkter, enten i skoler og institutioner eller hos den lokale legetøjsbutik.

I mere end 50 år har firmaet Dantoy udviklet deres produkter og er et af de førende producenter af miljøvenligt legetøj.

Verdens første svanemærkede stykke legetøj er fra dantoy. De fik licensen til Svanemærket i 2010.
Svanemærket plastlegetøj skal leve op til verdens skrappeste krav til plast- indhold. F.eks. må svanemærkede produkter ikke indeholder ftalater, parfume eller hormonforstyrrende stoffer.

Vi hos NewKids går også meget ind for bæredygtighed og har derfor udvalgt forskellige produkter fra deres forskellige produkt linjer.

Fakta om Dantoy

Dantoy er en spændende og rummelig arbejdsplads med en stor gruppe medarbejdere. Den tæller 50 ansatte på selve virksomheden, men derudover har de tilknyttede kollegaer, som arbejder med at montere vores produkter hjemmefra eller på beskyttede værksteder af forskellig art.

De har 54 års erfaring i design og produktion af kvalitetsprodukter, og dantoy er den foretrukne legetøjsleverandør af mange institutioner i over 50 lande, hvor de er repræsenteret. 98% af alle dantoys kerne- produkter bærer allerede Svanemærket, og flere er på vej. Svanemærket er Nordens officielle miljømærke. Deres fabrik ligger i Hobro, Danmark, og de værdsætter og prioriterer fortsat at stå for danskproduceret legetøj.

Svanemærket legetøj fra Dantoy

Der stilles med svanemærkningen krav til sikkerhed, kvalitet og levetid.
Alt Dantoy legetøj er designet til at skulle kunne holde til leg i institutioner, hvilket kræver ekstra stor styrke og kvalitet i produktet. Det ses bl.a. på den ekstra godstykkelse, de har i deres legetøj – i modsætning til mange billige produkter, som er lavet i tyndt materiale.
Svanen tager udgangspunkt i et produkts livscyklus. Det betyder, at miljøbelastningen vurderes lige fra produktet bliver ”født” som råmateriale til det ”dør” som affald.
Læs mere om Svanemærket på: www.ecolabel.dk.


Alle produkter er godkendt til kontakt med fødevarer, tåler opvaske- maskine og mikroovn. Det anbefales dog ikke at maskinvaske produkter med klistermærker.
Alle Dantoy-produkter er i overensstemmelse med den europæiske standard EN71, hvilket betyder, at deres produkter lever op til skrappe sikkerhedskrav for legetøj solgt i EU, og de er CE-mærkede, som er en nøgleindikator for et produkts overholdelse af EU-lovgivningen og muliggør varers fri bevægelighed på det europæiske marked. Dantoy er certificeret med miljøstandarden ISO 14001, hvilket betyder, at der er fokus på miljøet, med minimering af skadevirkninger på miljøet, miljøven- lige processer, styring af energi-, vand- og råvareforbrug, genanvendelse af spild og affald og godt arbejdsmiljø. Dantoy er certificeret med kvalitetsstandarden ISO 9001, hvilket betyder sikring af høj ensartet kvalitet, høj produktsikkerhed, evaluering og fastholdelse af høj kvalitet, stikprøver og test samt nedskrevne procedurer, som sikrer ensartet produktion.

Dantoy forkant med bioplast

Dantoy har lanceret en helt ny "I'm green" bioplast-linje og udvider dermed deres i forvejen miljørigtige udvalg af plastlegetøj. Deres bioplast er lavet af minimum 90% sukkerrør, et bæredygtigt råmateriale, og deres bioplast er 100% genanvendelig. Dantoy BIO produkter har samme egenskaber som deres traditionelle plastlegetøj.

Dantoy BIO cyklus

  • Fremstilling af bioplast reducerer CO2 fra atmosfæren 

  • Sukkerrørenegror på kontrollerede, giftfrie plantager i det centrale og sydlige Brasilien
  • Sukkerrørenehøstes med intervaller på 6 – 12 måneder
  • Bioplastfremstillet på sukkerrør er et 100% bæredygtigt råmateriale 

Mere viden om bioplast 

"I'm Green" symbolet frigives kun til brug efter bekræftelse af mængden af bæredygtigt råmateriale, som produktet indeholder. 


Traditionel PE er hovedsageligt fremstillet af råolie, hvorimod "I’m Green" PE (bioplast) er lavet på minimum 90% sukkerrør (ætanol). 


Der udvindes ætanol af sukkerrørene, som er en form for alkohol. Ætanol bliver herefter anvendt til fremstilling af bioplast.

Sukkerrørene brugt til Dantoy bioplast gror på plantager i de sydlige og centrale egne af Brasilien, mere end 2.500 km væk fra Amazonregionen.
Udvidelse af arealer til dyrkning af sukkerrør er kontrolleret af "Sugarcane Agroecological Zoning", som er dannet af den føderale regering i Brasilien. De høstede sukkerrør transporteres med tog til den videre proces, som i modsætning til transport med lastbiler er mere miljøvenlig. 


Sukkerrørene kan høstes af flere gange. Nye planter sættes hvert 5. – 7. år. Marken høstes med intervaller på 6 – 12 måneder og kan derfor 
defineres som et bæredygtigt råmateriale. 


Sukkerrør optager CO2 fra luften og minimerer dermed drivhuseffekten. Ved fremstilling af bioplast bliver CO2-regnskabet fra plantens fødsel til 
færdigfremstillet bioplast positiv. For hvert kilo produceret bioplast fjernes 3,09 kg CO2 fra atmosfæren. 


Bioplast fremstilles med samme udstyr og på samme anlæg som traditionel plast. Der skal således ikke investeres i nyt. 


BIO i trend- farver og lidt indpakning

Dantoys nye BIOlinje er designet i friske farver, som følger de kommende 2019–20 farvetendenser. De inspireres af pej gruppen*, Scandinavian Trend Institute, som blandt andet har stor viden om fremtidens trends indenfor farver.

Deres BIO gaveæsker til vores små sæt er lavet i genbrugs- pap. De har samme størrelse, så de kan stables rigtigt flot og er nemme at pakke ind, når de skal gives væk som gave.

Dantoy BIO...

  • Er godkendt til kontakt med fødevarer
  • Tåler mikroovn
  • Kan vaskes i opvaskemaskine
  • Er høj kvalitet og holder i mange år
  • Tåler frost
  • Indeholder ingen giftige stoffer

De bedste eksperter i leg er børnene

Det er vigtigt at lege, for leg spiller en stor rolle for barnets udvikling og stimulering af sanser, fantasi og sociale færdigheder.
Dantoy-legen er en perfekt blanding af kreativ, fantasifuld og fysisk udfoldelse, hvor barnet indlever sig så meget i legen, at den kan være svær at slippe. Deres mantra for alle vores produkter er således:

"Længerevarende, lærerige og fantasifulde legeoplevelser".

De inddrager børn tidligt i deres produktudvikling, bl.a. ved hjælp af et godt samarbejde med institutioner. Denne viden og erfaring, som de løbende får, er et vigtigt fundament for at kunne nå frem til den gode leg, som de kalder dantoy-legen.

”I en rolleleg påtager barnet sig en bestemt rolle, som barnet kender fra hjemmet, institutionen eller f.eks. fjernsynet.

Barnet leger en karakter eller en situation, som gengives. Det udvikler barnet både fysisk og mentalt. Rollelegen handler også i høj grad om samvær med andre. Den er med til at udvikle barnets sociale kompetencer som f.eks. evnen til at dele og til at samarbejde”

"Vi mener, at barnet selv skal lave legetøjets lyde.
Når bilen kører op ad bakken, siger den måske Brrrrr, men når den drøner ned igen, kunne den sagtens sige WRROOOM. Vi tror på, at simpelt legetøj understøtter barnets fantasi. Det er en af grundene til, at vi ikke har indbyggede batterier i vores produkter"

                                                         *dantoy udviklingsafdeling

Fantasileg

Fantasilegen er karakteriseret ved at lade forestillingsverdenen komme til udtryk. Den gode fantasileg lader os udtænke og udforske alternative virkeligheder og afprøve forskellige problemstillinger.

Fantasilegen er særligt udviklende for sociale aspekter og empati. Legen lærer os at anskue situationer fra andres side og forstå sammenhængen mellem andres adfærd og intentioner. Sociale fantasilege giver desuden erfaring med at være samskabende og arbejde konstruktivt med hinandens input.

 

Glemt password?