Fri fragt på ordre over 499kr.
Fragt fra 39 kr.
1-2 dages levering - bestil inden kl 13.00
30 dages fuld returret

MP Denmark

MP Denmark har produceret fantastiske strømper og strømpebukser til børn siden 1937 og de bliver kun bedre og bedre.

De fleste af deres strømper er unisex, men når det kommer til de kønsbestemte farver, giver det sig selv.

MP Denmark er rigtig skarpe til at finde sæsonens modefarver hvert år og få skabt en kollektion der skiller sig ud og distancere sig fra konkurrenterne.

Når de så har fundet de rigtige farver, så er det jo vigtigt at strømper og strømpebukser holder den farve.

Det sikrer de ved at alle garner brugt i produktionen, bliver gennemfarvet.

Udover at alle strømper holder farverne, så smitter de heller ikke af på andre ting under vask, eller ved at få varme i sko og støvler.

Udover at skabe kvalitets strømper og strømpebukser til børn, så tæller kollektionerne hvert år også andre produkter, som fx elefanthue, uld hue, hatte og halstørklæder.

Og inden for kategorien strømper finder du en masse forskellige glimmer strømper, knæstrømper, uldstrømper, strømpebukser, baby strømpebukser, glimmer sokker, uld sokker og almindelige strømper og sokker.

Alt bliver produceret i slidstærke men også miljørigtige kvaliteter af kun de bedste råvarer.

MP creates healthy happy feets.

MP Denmark’s Mission

MP Denmark vil være verdensmestre når det kommer til strømper og strømpebukser til børn.

”MP creates healthy happy feet”

Deres produkter skal passe til den moderne familie, hvor:

  • Babyen griber fat i sine tæer og tygger lidt på strømperne, eller får sin første uldstrømpe på for at holde varmen.
  • Det lille barn tager sit første skridt i et par skridsikre strømper.
  • Den store krudtugle har fuld fart på i institutionen/skolen i regn og slud, uden at det går ud over fødderne.

Derudover skal alle produkter være moderigtige, så de passer til tidens trend.

Men vigtigst af alt, så er alle produkter af en så bæredygtig kvalitet at de kan gå i arv fra barn til barn. 

Strømpernes historie

Strømper har ikke altid været allemandseje.

Selvom at strømper først blev opfundet i 1600 tallet i form af lange strømper op til lårene, så var det først i slutningen af 1880’erne at de fuldautomatiske maskiner (drevet af håndkræft) blev opfundet og produktionstiden og omkostningerne kom derfor faldt.

Så kunne selv folk med færre midler få råd til at købe strømper som vi kender dem i dag.

De havde indtil da gået barfodet i deres lædersko.

Pasformen i strømperne

Hele hemmeligheden bag den gode pasform af MP strømper, findes i de over 75 år firmaet har på bagen. Den konstante udvikling af maskinerne og hyppige test og nye modeller har øget kvaliteten og holdbarheden i høj grad.

Hvis man tænker på hvor meget man egentlig slider på det man har på fødderne med alle de skridt man tager dag efter dag, så er det virkelig utroligt hvad et par simple strømper kan holde til.

Men det hele sidder i hælen.

Hvis hælen ikke er god, så er strømpen heller ikke god.

Den forkerte hæl kan trækker i overdelen, så den ikke føles dejlig at have på.

MP Denmark bruger også mere garn i hælen på hver strømpe, for at øge holdbarheden, uden at gå på kompromis med pasformen.

Og hele denne proces er én lang arbejdsform. Faktisk, så går et par strømpebukser gennem 16 forskellige personer inden de sender den ud til forhandlerne.

Det hele sker på MP’s egne fabrikker, så de har godt styr på hele processen og holde den høje kvalitet.

Miljørigtigt

MP Denmark er også OEKO-TEX Certificeret og deres produkter overholder derfor de strenge krav til at producere på en miljørigtig måde.

Men det er ikke kun til gavn for miljøet, men også for dig. Så køber du MP produkter, så er du sikker på at der ikke vil være nogle skadelige kemikalier i.

Uld i MP Denmark's produkter

Der findes mange forskellige typer af uld, og MP Denmark vælger kun de bedste og mest børnevenlige typer af uld.

Det er ikke nok med at ulden skal være blød, let og isolerende, den skal også være vaskbart gang på gang uden at blive dårligere og så skal den også være utrolig slidstærk.

Den skal kunne klare at blive brugt.

Et af de typer af uld, som MP bruger i deres strømper og strømpebukser er Superwash.

Det er en uldtype, som er gået gennem to behandlinger, for at forbedre kvaliteten af ulden, så den kan klare udfordringerne.

Uld der er superwash, kan nemlig vaskes på 40 grader i maskinen, uden at ødelægge produktet. Som du nok ved, så kan almindelig uld kun klare håndvask ved lave temperaturer.

Det vil sige at hvis dit barn har et par ynglings strømper, strømpebukser eller hue i superwash uld, som er blevet beskidte, så kan de faktisk vaskes rene og være klar til dagen efter, uden at skulle ligge i blød i flere dage.

Det er noget der passer godt ind i de fleste børnefamilier.

Cashmere er en anden type uld som MP Denmark bruger i deres produkter.

Cashmere uld kommer fra geder og er det fineste og længste uld, som geder danner i de områder af verden hvor der er koldest. De mest kendte steder for cashmere er fra gederne i Himalaya bjergene, men nu til dages findes produktionen af cashmere uld flere steder i verden, som fx Kina, Mongoliet, Tibet, Iran og New Zealand.

Cashmere uld er derfor den blødeste uld pga. de meget lange fibre, men den er også den varmeste uld der findes. Og bruges derfor tit til vanter, handsker, huer og halstørklæder.

Merino uld er den tredje type af uld, som MP bruger i deres produktion. Det er ikke uden grund at denne type uld er så populært.

Merino uld har den egenskab at den holder dig varm når det er koldt, og holder dig kold når det er varmt. Merino uld har også en rigtig godt absorberings evne, faktisk kan ulden absorbere op til 33% af sin egen vægt, uden at føles våd. Samtidig beskytter Merino uld også mod svedlugten.

Merino uld er endda også snavs og smudsafvisende.

Glimmer gør alt sjovere

Skal der være fest og glade dage, så pynter lidt glimmer altid.

Skal pigen have en klassisk og flot nederdel eller kjole på til fest, så kan et par glimmer strømpebukser virkelig gøre en forskel.

Eller et par glimmer strømper eller glimmer sokker til et par søde kondi sko.

Selvom farverne er ensfarvede, så gør lidt glimmer bare at strømperne eller strømpebukserne skiller sig ud fra mængden og giver lidt kant.

Eller et par søde benvarmere i blødt bomuld og med flot glimmer effekt, til et par ensfarvede strømpebukser og en sød nederdel.

For at skabe det flotte glimmer effekt i deres strømper og strømpebukser, væver MP metalliske fibre ind sammen med fx bomuld, polyester og elastan.

På den måde falder det naturligt ind i metervaren og det er ikke noget der kan mærkes, så det vil ikke gå udover den bløde og lækre kvalitet.

 

MP Huer & MP vanter

Der findes ikke meget der er meget sødere end et lille barn der er pakket godt ind i en flyverdragt og så en sød lille strik hue med pels kvast på og et par matchende strik vanter til. Det er da ikke til at stå for.

MP er meget kendte for deres flotte elefanthuer og huer med de små pels pom pom’s.

Deres lækre strik elefanthuer er lavet i 100% varm uld på ydersiden for at holde barnet godt varm og indersiden er lavet af 100% blødt bomuld, så den overhovedet ikke kradser eller barnet vil føle ubehag.

Deres lækre og kraftige strikhuer med de små pels pom pom’s er ligeledes lavet i 50% lækker merino uld for at holde varmen og 50% akryl for at huen skal kunne holde faconen og ikke blive løs. På indersiden er der blødt fleece foer som er lavet i en blanding af bomuld og polyamid.

En virkelig lækker hue.

Deres strikkede elefanthuer er lavet i flere forskellige udgaver, men den mest populære model er nok den med kraftig quiltet struktur i 100% flot uld på ydersiden og 100% blødt bomuld på indersiden.

Halsen er lidt lang i disse elefanthuer, så de fungerer lidt som et halstørklæde.

Historien om MP Denmark

I 1937 startede Martin Pedersen sit tekstil eventyr i et beskedent kælderlokale i Herning og mange så det som en tvivlsom affære.

De satsede konsekvent på at have den nyeste teknologi hele tiden og gennem årene var MP Denmark de første til at anskaffe sig de nyeste maskiner og computere til at lave de bedste strømper og strømpebukser.

I 1980’erne ekspanderede de ikke kun til Europa, men også til USA.

I midt 00’erne kom produktlinjerne med hatte, huer og vanter og det blev hurtigt en succes.

De producerer dagligt 6500 par gennemtestet strømper, som eksporteres til hele europa.

Vores anbefaling til dig

Der findes så mange forskellige produkter fra MP Denmark, og der kommer hele tiden nye modeller og farver.

Men vores anbefaling vil altid være, at hvis du finder en model i enten strømper eller strømpebukser, som du bare rigtig godt kan lidt og passer perfekt til jer, så køb lidt ekstra, måske en størrelse stører. Så har du altid et par ekstra på lager hvis uheldet skulle være ude og i står og mangler den her og nu.

Hvem har ikke prøvet skulle skynde sig ud ad døre og ens barn ikke lige gider have de strømper eller strømpebukser på som man har fundet og de hellere vil have dem på som du lige har smidt til vask, som bare er ynglings.

Det samme gælder med huer og vanter, hav altid en backup plan klar.

Glemt password?